2016 Mezuniyet Töreni

Dumlupınar Üniversitesi  Gediz MYO tören alanında düzenlenen 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet törenine Dumlupınar Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Remzi Gören, Gediz Kaymakamı Avni Kula, Gediz İlçe Garnizon Komutanı Jan. Yzb. Turgut Çıtak , Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmet Ali Saraoğlu,  Gediz Cumhuriyet Başsavcısı Ebu Bekir Yıldırım, Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, Gediz Sağlık Hizmetleri Müdür Yardımcısı Öğrt. Gör. Sinan Darcan, Gediz Emniyet Müdürü Haci Çağlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, Ticaret Odası Başkanı M. Naci Cebecioğlu, mülki amirler, vatandaşlar, öğrenciler ve velileri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Gediz MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, Gediz Meslek Yüksekokulu'nun 22.  Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun ise  4. Mezununu verdiğini söyledi. Gediz MYO olarak 10 programla Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarakta 1 programla toplam 2300 öğrenciye eğitim verdiklerini açıkladı. Özveriyle çalışan akademisyen,  idari personel ve emeği geçenlere teşekkür etti. 520 öğrencinin Kosgep’ten Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası  almaya hak kazandığını belirterek, yapacakları proje ile 50 bin TL Kosgep’ten destek alabileceklerini belirtti. Birlik beraberlik adına öğrencilerin elinden geleni yapmalarını istedi.  Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmet Ali Saraoğlu ise konuşmasında öğrencilere Nobel Ödülü Alan Prof Dr. Aziz Sancar’ı örnek göstererek, Sancar’ın ben zekaya inanmıyorum, insanları emek veren, ve emek vermeyen sözleriyle ayırdığını örnek gösterdi. Diploma aldıktan sonrada öğrencilerin çaba göstermelerini belirterek başarılar diledi. Dumlupınar Üniversitesi  Rektörü  Prof. Dr. Remzi Gören konuşmasında öğrencilere Afrika’daki  bir sözden bahsederek  Afrika’da uykudan uyanan ceylan koşmalıyım yoksa yem olurum derken, her gün uyanan aslan ise koşmalıyım yoksa aç kalırım dermiş diye örnek vererek öğrencilerden yaşamları boyunca  devamlı çaba göstermelerini tavsiye etti. Bundan sonraki yaşamlarında vatana millete hayırlı bireyler olmalarını diledi.

Konuşmaların ardından Lojistik, Pazarlama, Mekatronik, Moda Tasarımı, İşletme Yönetimi, Bilgisayar Programcılığı, Giyim Üretim Teknolojisi, Bankacılık ve Sigortacılık, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, İş Sağlığı ve İş Güvenliği, Muhasebe ve Vergi Uygulama, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik programlarında eğitim alarak derece alarak mezun olan öğrencilere diploma ve başarı belgeleri Dumlupınar Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Remzi Gören ve Gediz İlçe Kaymakamı Avni Kula tarafından verildi. Gediz Ticaret Odası Başkanı M. Naci Cebecioğlu ise Kosgep sertifikası almaya hak kazanan 520 öğrenciyi temsilen bir öğrenciye sertifikasını verdi.

Gediz Sağlık Hizmetleri Müdür Yardımcısı  Öğrt. Gör. Sinan Darcan’ın Sağlık Hizmetleri MYO öğrencilerinin yemin törenini yaptırmasından sonra öğrenciler kep atmak için tören alanına çıktı. Öğrenciler keplerini fırlatarak mezuniyetlerini kutlarken, bazı öğrenci velileri duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı. Daha  sonra tören,  geleneksel mezuniyet pilavı ve ayran ikram edilmesiyle sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2016, Pazartesi