Hakkımızda

Okulumuz ilk olarak 2011-2012 eğitim öğretim yılında Dumlupınar Üniversitesi Gediz MYO bünyesinde Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Programı olarak kurulmuş ve öğrenci almaya başlamıştır. Daha sonra Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğünün teklifi ve YÖK Genel Kurulunun 05 Nisan 2012 tarihli kararı ile Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu kurulmuş ve Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Programı okulumuz bünyesine kaydırılarak eğitim öğretime burada devam etmiştir. Okulumuz ilk mezunlarını 2013 yılı haziran ayında vermiştir. Halen okulumuzda Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Programı normal öğretim ve ikinci öğretim olarak eğitim öğretime devam etmektedir. Bu programın dışında ilerleyen dönemlerde Acil ve İlk yardım Programı, Yaşlı Bakımı Programı ve Çocuk Gelişimi Programlarının da faaliyete geçmesi planlanmaktadır.

Okulumuzun bulunduğu Kütahya’nın Gediz ilçesi 22000 nüfusa sahip, ulaşım, barınma ve çevre imkanları itibarıyla gayet iyi düzeyde olan bir şehirdir. İlçede öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması açısından KYK’na bağlı devlet öğrenci yurdu ve özel sektör tarafından işletilen özel öğrenci yurtları mevcuttur. Ayrıca ilçede bulunan meskenlerin büyük bölümü doğalgazla ısıtılmaktadır ve dileyen öğrenciler uygun kiralık ev bulmakta zorluk çekmemektedir. Aynı zamanda Gediz şehirlerarası ulaşım olanakları bakımından avantajlı bir konuma sahiptir. Eskişehir-İzmir karayolu üzerinde yer alan Gediz, Kütahya il merkezine 86 km, Uşak il merkezine 58 km mesafededir. Gediz’den, başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Manisa gibi çevre illere doğrudan şehirlerarası otobüsle ulaşım mümkündür. Ayrıca Kütahya ve Uşak illerinden İstanbul’a havayolu ulaşımı da bulunmaktadır.

Son Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2017, Pazartesi